TOP 77

VINAŘSKÉ SOUTĚŽE

Snad každý z nás je součástí vinařského světa, kde vinařské soutěže a její ceny – medaile, nás ovlivňují silněji, než se nám na první pohled může zdát. Proto, abyste se lépe orientovali ve světě vín a medailí, Vám přinášíme stručný přehled soutěží na vinařské scéně České republiky.


TOP 77

Soutěž TOP 77 vín České republiky je první nezávislá soutěž vín, která byla uznána Ministerstvem zemědělství již roku 1999. Od prvopočátku je oceňováno 77 vín moravských vinařů, ovšem v důsledku vývoje došlo k rozšíření o TOP 11 vín z české vinařské oblasti. Stejně tak je zajímavostí oddělení kategorie suchých vín a ostatních, přičemž i šampioni jsou oddělení, aby nedocházelo ke zkreslení a zvýhodnění vín s vyšším obsahem zbytkového cukru. V roce 2013 pak vznikají 3 kategorie – tedy ocenění TOP 77 vín může získat více než 200 vín v kategoriích bílá suchá vína, červená a růžová suchá vína a bílá, růžová a červená vína ostatní.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace