VINAŘ ROKU

VINAŘSKÉ SOUTĚŽE

Snad každý z nás je součástí vinařského světa, kde vinařské soutěže a její ceny – medaile, nás ovlivňují silněji, než se nám na první pohled může zdát. Proto, abyste se lépe orientovali ve světě vín a medailí, Vám přinášíme stručný přehled soutěží na vinařské scéně České republiky.


VINAŘ ROKU

- organizátorem soutěže je Český archiv vín
- soutěž pořádaná od roku 2003
- soutěž uznána Ministerstvem zemědělství ČR
- v komisi usedají porotci s titulem Master of wine

Prestižní degustační soutěž, které se může zúčastnit kterýkoliv vinař České republiky. Cílem soutěže je prezentace a propagace vinařských podniků, jež se účastnily soutěže. Soutěž je dvoukolová. O titul Vinař roku se pak utká vždy kolekce pěti vín jednotlivých vinařství. Osm nejlepších kolekcí je pak nominováno do druhého kola. Nejlepší kolekci vybírají nejen místní, ale i zahraniční degustátoři. Nejúspěšnějším vinařstvím v historii je Vinařství Valihrach. Mimo tradičně udělované medaile se soutěž soustředí i na dvě další kategorie: Ocenění za tradiční a přírodní postupy ve vinařství a taktéž Síň slávy českého a moravského vinařství. Vyhlášení probíhá v paláci Žofín v Praze.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace