KRÁL VÍN ČESKÉ REPUBLIKY

VINAŘSKÉ SOUTĚŽE

Snad každý z nás je součástí vinařského světa, kde vinařské soutěže a její ceny – medaile, nás ovlivňují silněji, než se nám na první pohled může zdát. Proto, abyste se lépe orientovali ve světě vín a medailí, Vám přinášíme stručný přehled soutěží na vinařské scéně České republiky.


KRÁL VÍN ČESKÉ REPUBLIKY

- jedna z nejvýznamnějších soutěží vín v České republice
- součást největšího vinařského projektu
- vznik projektu datován do roku 2006
- od roku 2008 největší soutěž vín v České republice

Král vín České republiky je jednou z nejvýznamnějších soutěží a současně část největšího vinařského projektu na našem území, který zahrnuje taktéž Královské košty, Turné Krále vín a Vinobraní s Králem vín. Při této soutěži se taktéž spolupořádá Miss Víno. Samotná historie Krále vín sahá do roku 2006, kdy se však setkáváme s Malou encyklopedií českých a moravských vín. Právě zde byl dán prostor vinařům, jejichž vína byla hodnocena nezávislými odborníky bez omezujících podmínek, dle 100 bodového systému. Výsledkem hodnocení byla vína oceněna 1 až 5-ti korunkami.

Po 2 letech, v roce 2008 se soutěž stává velmi významnou, v důsledku statutu největší soutěže vín na našem území. Rok 2009 je přelomový, soutěž získává své současné jméno a je sjednocena jednotnou grafickou úpravou své image. Projekt tak obsáhle a kvalitně mapuje české a moravské vinařství, a současně srovnává vína na našem trhu.


 

 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace